Närmanbakat en Sans Rival. Dela genast bottnarna på mitten när de kommer ut från ugnen. En klassiker med mandelbottnar och nougatsmörkräm - som man inte ser så ofta längre
Närmanbakat en favorit. Det ligger lite spänning i luften, även om det bara är vi - de närsta i familjen som ska närvarnär yngsta kusinen - lilla E ska döpas
Närman planerar hemfärd och har bakat en Margaretatårta till Magdalena. Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassa och färska bär
I helgen bakade jag en glutenfri citronmarängpaj som ockås blev mjölkfri. Närman tar det igen. Annars får man helt enkelt fotografera så där lite i smyg och låta det se ut som den mest naturliga sak i världen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Närmanbakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Närmanbakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn. Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska närman ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Förra året bakade jag den här mandelmarängtårtan som är både lättbakad och god. Har börjat fundera på vilken midsommartårta som jag vill baka till midsommarafton och det lutar så klart åt en jordgubbstårta
Närman middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. När jag cyklar är mitt mål att cykla så tungt som möjligt till förmån för att cykla långt och det är kul att mäta framgångarna på cyklens display
Jag blir så glad när jag kommer på bra saker, som denna lakritschokladkaka med Maraboublack, en variant av våra Marabou mjölkchokladsnittar som vi annars bakar
Kanske måste ge upp allt mitt bakande för annars kommer jag väl rulla fram så småningom. Äsch skit samma, godsaker är till för att njutas av och det gör jag minsann och speciellt när det smakar så in i hoppsan gott att jag knappt kan sluta äta
Närman gör egen granola och njuter av hösten. Hösten när den är som bäst. Jag hade fullt upp med målerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.