Helgens baktips alltså. Världens godaste mjölkchokladsnittar och närman laddar för helg. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och denkänns fast närman trycker lätt på ovansidan
Närman njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Är uppe tidigt idag för att förbereda dagens tur till Tosselilla - en nöjespark i närheten av Ystad
Närman bakar en glutenfri rabarberkaka med kanel och har hela helgen framför. Idag blev det en man-tager-vad-man-haver-kaka, ihoprörd i all hast då jag inte hade något inplanerat i bakfickan
Imorgon torsdag åker jag en snabb vända ner till skåne för att lämna av den här lilla damen. Närmanplanerar hemfärd och har bakat en Margaretatårta till Magdalena
Så här planerar jag mina tårtor. ) förvaras som de är, när de väl torkat kan man lägga dem i en burk. Här kommer några tips på när du gör de olika momenten i tårttillverkningen
Tillsätt ägg och vatten och blanda till en jämn deg, men undvik att knåda allt för mycket. Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Vissa helgen önskar man aldrig ska ta slut, denna var precis en sådan. Igår söndag åkte jag och mamma söderut för att besöka Tomatens Hus där vi åt den där ljuvliga tomatpajen och på väg tillbaka mot Halmstad gjorde vi ett stopp på café Utsikten där vi drack kaffe, åt kaka och njöt av utsikten
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Efter en kort genomgång av funktionen i morse ute på parkeringen, så vågade jag mig på att förförsta gången göra egen druvjuice
Jag serverade de karamelliserade nötterna och chokladsåsen som blev över bredvid, för just den där kombon av knapriga, saltsöta nötter och krämig semifreddo är något utöver det vanliga och förmodligen vill du eller gästerna strössla på lite mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.