Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt närmarängen är extra fluffig. Verkligenen av det bästa jag bakat och visst är den något syrlig men det kan man själv styra genom att tillföra mer eller mindre sötning
Näregentiden breder ut sig och man bakar bananabread på veganskt vis. Hade värsta beslutsångesten innan jag till slut bestämde mig för ett par som jag tror jag kommer bo i, när väl värmen slår till på allvar
Tänker som så att det är lika bra att göra sådant påen och samma dag, sen är det klart liksom. Det är klurigt att baka utan socker och gluten, det kan bli enaningens torrt ibland, menden här gången blev det allt annat än torrt och trist
Ja, det här är vad man kan ägna sig åt en fredag, eller vilken annan dag som helst, jag hade bara en tråkig morgon, så istället för att plugga började jag pyssla och nu har snart hela förmiddagen gått
Vill man byta ut mandelmjölet mot kokosnötsmjöl måste man ta en mindre mängd kokosnötsmjöl för att få samma konsistenspådegen eftersom kokosnötsmjölet drar åt sig mer fukt än mandelmjölet (jag har tyvärr inga exakta mått på hur man ersätter)
Om man vill kan man skeda över ett tunt lagerfruktgele (jag använde äppelgele) ovanpå. Jag uteslöt mandeln för att ävenmandelintoleranta skulle kunna äta tårtan men det blir vackert med gyllenbrunmandel runt om och ger extra smak åt tårtan
Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet vägerspänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Får pappret sitta kvar så "drar" det med sigtårtbottennärden svalnar och kanten veckar sig. Ett tips påen rak och fin botten är om du precis när du tagit ut botten ur ugnen
Dra av bakplåtspapret och bred ut gräddenmen dra inte ut den helt och hållet längs ena sidan (så du kan rulla ihop den snyggt genom att avsluta med den gräddfria kanten) Lägg påmandarinklyftorna och rulla längs med din spritsning
Tänker att det kommer komma många sådana dagar framöver vilket får mig att le vid bara tanken. Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina
Få se om eller när jag utvidgar min repertoar, men - när något smakar så bra och är så populärt som detta, då finns det ingen anledning att ändra ett vinnande koncept
En perfekt bjudningsrätt, som dessert, bland kakfatenpå ett kaffekalas eller bara rakt upp och ner närsuget sätter in tillsammans med en kopp kaffe eller te
närdagen är här, är det med en lite oväntad förnimmelse av saknad. Till skolavslutningen brukar vi baka Pinocciotårta, Herrgårdstårta eller Birgittatårta - kärt barn har många namn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.