12 hårdkokta
ägg till serveringSkölj nässlorna noga, ta bort eventuella rötter och grova delar.
1 Koka
upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
1 Fräs
smör och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter. Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt och lite sherry om du vill.
1 Servera
den het och nykokt med en ägghalva i tallriken. Strö över lite gräslök.
Ingredienser Portioner. 4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
=) Här kommer recept. Hittade receptet på Kokaihop. Hittade receptet på Kokaihop. I helgen lagade jag ju tjälknöl på älg, med potatisgratäng och svampsås
Recept. Fler recept med kassler hittar du HÄR >>. En riktigt enkel och god rätt med kassler - Detta recept ger ca 4 port. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 600 g kassler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.