Koka pastan tills den är nästan färdig - den ska tillbringa en stund i ugnen där den blir helt klar. Jag brukar göra pastagratäng med överbliven köttfärssåssom blir lite olika från gång till gång beroende på vad jag råkar ha hemma att piffa upp med
Nästansom pepparkaksdeg. Och fredagsfeelingen har infunnit sig precis som vanligt och jag ser fram emot en både mysig och aktivitetsfylld första adventshelg där jag bland annat ska medverka på en julmarknad och hålla café, förhoppningsvis hinna träffa fina vänner från Oskarshamn, frottera mig med en annan fin vän som landar från Stockholm någon gång under helgen och fira min mor som fyller år
En god, enkel tomatsås med fräscha, rena och härliga smaker är nog bland det godaste som finns. Den här tomatsåsen använder jag som bas till massor av maträtter
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Ja, kan ni tänka er att både sambon och jag sa att dagens bullar smakade nästansom kött. Han tyckte bara att det saknades den där känslan av små fettkulor som kan märkas i färs
Som vi har längtat. Ena gången under B-veckan (bolognese) och andra gången under k-veckan (köttfärssås och spagetti) och nu får vi äntligen äta det igen
Det blir nästansom wienerbröd. Här är ett recept på långpannevetebröd som är jättegott och festligt. Blanda till degen ”som vanligt” (som en vanlig vetedeg alltså) och låt den jäsa i en halvtimme
En köttfärssåssom får lite tid på sig att puttra ihop blir ju godare än snabbvarianten. En massa godsaker i grytan och i stället för köttbitar som till en klassisk böff använde jag nötfärs
Jag köpte ett par av dem, bland annat en som hade temat att baka med barn. Jag tycker väl inte att alla recept är jättesmaskiga, lite väl söta för min smak kanske, men som sagt barnen älskar dem och det är ju syftet med boken
Det som är så bra med denna måltid är att den nästan är ännu godare dagen efter. För att det ska bli så gott som möjligt använd gärna krossade tomater av god kvalité (dom smakar så mycket mer än dom där billiga som bara smakar vatten och inte tomat) och gärna kalamata oliver (jag köper alltid urkärnade kalamata oliver, så goda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.