Vaniljbottnar240 g vetemjöl [4 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 15 g bakpulver [1 msk] 300 g strösocker [3,75 dl] 5 g vaniljpulver [1 tsk] 125 g standardmjölk [1,25 dl] 100 g vatten [1 dl] 25 g citronsaft [0,25 dl] 125 g olja [1,25 dl] 165 g ägg, rumsvarma (ca 3)
Jordgubbsfyllning300 g färskost 150 g jordgubbssylt 1 msk vaniljsocker 1 citron, juice från
Färska jordgubbarca 20 färska jordgubbar
Smörkräm100 g vatten [1 dl] 200 g strösocker [2,25 dl] 100 g äggvita [2-3 st] 400 g osaltat smör, rumstempererat
Fyll ett tunt lager med jordgubbskräm innan för ringen och toppa med skivade jordgubbar. Avsluta med att dekorera den med obesprutade eller ätbara blommoroch bär
Ombre cakemedjordgubbar & mascarponefrosting. Man kanske inte kan kalla det här en ombre cake, det är egentligen när färgerna går i samma färgskala och blir ljusare och ljusare eller mörkare och mörkare
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina en glutenfri gräddtårta medjordgubbar, körsbär, mynta och ätbara blommor
Jag hade sedan tidigare införskaffat utstickare i form av blommor som jag också ville inväga. Placera en bit bakplåtspapper på en skärbräda, använd sedan en kniv och jobba dig runt varje cake pop med kniven lutad in mot botten och skär bort "ringen" av choklad
Scroll down for englishi februari)sipp, nada, nothing - nollyou name it point and shootdet visste jag inte ens vad det var för fem år sen, än mindre vad systemkameror kunde göra)Och jag älskar detMed den här tårtan vill jag tacka alla Er som läser
Jag gjorde dock misstaget att klä formen med bakplåtspapper, så ni kan ju tänka er hur besvärligt det var att röra runt i smeten samtidigt som jag försökte förhindra att papperet gled runt eller gick sönder
snitta försiktigt bröden med en vass kniv och sätt in dem i ugnen. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, lime och socker. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa medjordgubbarna + lite krossade digestive kex
Ta en sked och klicka ut plätt stora fishcakes. Mixa med stavmixer eller matberedare till en smet, behöver inte fin mixas utan bara "köras sönder" så det går att forma biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.