ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. Ha upp den på en mjölad arbetsyta och knåda den i ca 8 - 10 minuter. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 2 - 3 timmar. ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, sirap, salt, vetemjöl och det mesta av rågsikten
net (se här), står det att det ska bli ca 10 - 12 frallor, men jag gjorde 16 stycken istället, à ca 90 g styck, vilket blev lagom stora frallor tycker jag. ca 7 - 8 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 30 - 40 minuter. Grädda frallorna i den övre delen av ugnen i ca 10 - 12 minuter. ca 10 - 12 frallor. ca 7 - 8 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
Krispiga på utsidan och mjuk-sega på insidan. Bakverk och kakor -. 2017-02-01, 12. (8-12 st beroende på hur stora du gör dom). Sätt in kakorna i ugnen i ca 15-20 min eller tills att dom har fått fin färg. 4 8-12 st beroende på hur stora du gör dom
Till 9-12 frallor så behöver du. 3 g jäst (3 krm), 350 g kallt vatten (3 1/2 dl) , 450 g vetemjöl (7 1/2 dl), 8-10 gram salt (ca 1 1/2 tsk). 8-10 gram salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.