Mjukt morotsbröd med en knaprig ovansida och en sötma både från sirapen och morötterna. Pensla bullarna med vatten, strö pumpafrön eller andra frön och lite flingsalt utanpå
Tillsätt smöret och blanda ihop alltsammans till en smulig blandning med händerna. Strö lite mannagryn ovanpå och stansa sedan ut runda bröd med ett glas
Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö gärna pumpakärnor i botten. Halvera den tredje bananen längst med, lägg den i formen och strö på pumpakärnor
Testa med en sticka, det ska vara torrt i mitten. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, rostade mandlar och valnötter, torkad frukt, linfrön, fiberhusk, chiafrön och salt i en bunke
Visst är det gott med nybakat bröd och dessa är perfekta då de jäser i rumstemperatur över natten. Jag har gjort dem tidigare men nu har jag även lagt till chiafrön som är riktiga superfrön
Fast jag är hemma med sonen som är fortsatt sjuk med ont i halsen. Morotsfrallor. Nåja, jag får väl tillfälle att jobba litegrann då med planeringen av mina kurser och det är ju inte fy skam det heller
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.