Nektariner i limesockerlag toppad medkaramelliserademandlarPortioner. Strösocker till mandlarna. Skär genom skalen på nektarinerna runt om så det bildas fyra rutor
Karin / bevemyrs blogg. Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösamaträtter
kommer ett tips på en helt fantastiskt god och krämigvaniljpajsom passar. Vaniljpaj. Oj vad fort tiden går, det är snart midsommar och semestertider för många runt om i landet
Sära mandlarna. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om. Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. i 10 min. - Läs hela inlägget här 4dl mandlar. 10 min
Såååå gott det blir när man använder mandelmjöl i sin smulpaj. Här har jag även lite mermargarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
sötmandlar. Häll av vätskan i en sil och sprid ut mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ner mandlarna och låt dem ligga minst 30 minuter. Rosta dem i ugnen 25–30 minuter tills de är lätt rostade
Fortsätt röra hela tiden så varje mandel täcks av den smältandekaramellen. Att kandera nötter, eller om det heter karamellisera, kan verka ganska lätt och beskrivs lättvindigt i många recept
Dessa knapriga biscotties med både choklad och mandel gick hem hos maken, dock inte barnen. När jag sitter i bilen och kör bil här hemma på grusvägarna ser jag det ena perfekta stället efter det andra men sen när det väl är dags för att fotografera lite godsaker så hittar jag inget bra ställe alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.