It’s really good for you. Krämig, mäktig och helt himmelskt god är denna cheesecake, som Debbie tipsade om för många år sen, men den är en stående favorit
Det är egentligen inte så svårt att baka bagels, det trixiga är momentet när de jästa bröden ska ner i kokande vatten, här tappar de lätt sin fina form
Låt svala i formen innan du lossar. Täck botten och kanten på en form med löstagbor kant (ca 24 cm). Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 50 mi
De här behöver man till två personer. En kycklingfilé, en halv påse fryst spenat, fyra vitlöksklyftor,två röda lökar, en näve torkade kantareller, en halv chilli,tre fyra msk seven spises, fyra dl vatten, smält smör,fem msk creme fraiche, en msk citronsaft, lite olja å och två smördegsplattor
Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Grädda i 30 minuter, stäng av värmen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter till. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 16
Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter
Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Fyll sedan formen med fyllningen och strö över blåbären på topp. Fyll sedan en form med en löstagbar botten med kexblandningen och se till att den blir väl tillplattad
Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med färska bär och citronmeliss. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. 1New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.