Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Denna jordgubbstårta med maräng och en underbar vaniljsmörkräm är nog det recept på tårta som under åren fått mest uppmärksamhet både här på bloggen och i min bekantskapskrets
Det har varit en lång vecka med sena kvällar och just den här fredagen har känts så himla avlägsen. Det ska bli så otroligt skönt med en lugn och skön kväll
Denna gången använde jag Marabou med japp, men man kan ta vilken smak som helst. Ett enkelt recept nerplitat i min röda receptbok med sönderfallande blad, något nedtummad av kladdiga fingrar ochmed handskrivna rader och snirkliga bokstäver
Stekt den rensade kirskålen i olivolja tillsammans med vitlök. Eftersom jag aldrig köper sallad i butik, utan bara äter den jag odlar själv, är jag efter en lång vinter desperat efter lite grönt och allt som växer just nu är kirskål
Vi har gjort i ordning en veckomeny med basic och god mat. Jag kommer att vara mer strikt den här veckan, inga nötter eller mörk choklad på helgen, ska väga mig också så får vi se vad som händer med vikten
Låt den stelna och spritsa vispad grädde längs med kanten. En klassisk midsommartårta med jordgubbar, vaniljkräm och vispgrädde är aldrig fel, men det är alltid spännande att testa något nytt
Det lär bli både vistelse i skärgården i lilla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen inne i stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden
Även fast jag ibland sliter mitt hår med vissa recept för att få det sådär perfekt, så är det som bortblåst när man får det där perfekta resultatet med en smak som nästan ger en gåshud, och utseendet som blev precis sådär som man hade föreställt sig i huvudet
Servera köttet med parmesankräm ochbulgursalladen. Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. Blanda kokt varm bulgur med vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.