Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis och purjolökssoppan till middag igår
Mosa grönsakerna till puré i lite av buljongen i matberedare eller mixer. Skala potatis och lök. Mosa grönsakerna till puré i lite av buljongen i matberedare eller mixer
Crème Vichyssoise - ellerPotatis och purjolökssoppa med saffran. Det här är soppan som värmer gott en råkall måndagkväll med ett gott bröd eller förgyller förrätten på festmiddagen
Servera varm eller ljummen, gärna med något gott bröd(vitlöksbröd till är toppen. Tvätta av morötterna samt potatisen (jag skalar aldrig, självklart kan du göra det om du vill) och hacka dom sedan grovt
Serveras gärna på tunnbröd eller rågbröd. Skala och skär ägg och potatis i små bitar. 4 hårdkokta ägg3 kokta potatisar2 brk ansjovisfiléer1 liten finhackad rödlök1 knippe finhackad dill1 knippe finhackad gräslök2 msk créme fraiche1 rågad tesked majonnäsSalt o svartpepparGör så här. 3 kokta potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.