Gör så här. Skala och tärna äpplena. För en timme sen kom hösten. På förmiddagen bakade jag äppelknyten, ett recept jag hittade hos Suss, som vi åt till fikat
Nunär det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Gör så här. Blandar i lite som jag tycker är gott, det skall nog bli bra hoppas jag
Tyvärr upptäckte jag då ramslöken alldeles för sent på säsongen. Men nuär den här. Det var i mitten av förra veckan jag tog omvägen bortom skogsgläntan där jag i slutet av maj månad förra året fann ett helt hav av blommande ramslök
Visste ni att det är kladdkakans dag idag. Detta recept vann kladdkakeracet i år, en baktävling för barn, prova och se om ni tycker att det var en värdig vinnare
Resten av veckan kommer vi alltså att bjuda på julmat här i det Mårtenssonska köket och vi kan redan nu avslöja att det i morgon även simmar in en sillinläggning, en variant av det lite hetare slaget
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Värmärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Just nuär det regnigt o kallt här i Karlstad tyvärr. Såhär inför långhelgen Valborg o första Maj vill jag ändå tipsa om ett recept på smarriga väldigt möra revbenspjäll jag lagade för nån dag sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.