* 2,5 msk honung. 2,5 msk honung. "Mamma kan vi inte grilla. " Klart man blir sugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna
Nedan presenterar jag mina favoriter just nu. Massor med C-vitamin, en gnutta järn och inte en endaste komjölksprodukt då dessa påstås hämma upptaget av järn
Häll nu i hälften av mjölet och blanda ordentligt. Det börjar närma sig jul med stormsteg. Lägg tillbaka degen i bunken, täck med en duk och låt jäsa i ca 45 minuter, eller tills den är dubbelt så stor. Dela nu upp degen i 4 lika delar och baka ut i mjöl. Låt dessa jäsa ytterligare 45 minuter under duk. Grädda limporna på ca 200 grader under 30 minuter, eller tills limporna fått fin färg
I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nubörjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen). Så gör en megastor nu, det är inte krångligt och baka med barnen då och då fram till jul
- värm mjölken till ca 37 grader- tillsätt 1-2 msk löpe ( se flaskan)- låt stå ca 30 min, då ska mjölken ha stelnat (löpnat)- tag en slev och skär ett kryss i ostmassan ända ner i botten på kärlet- låt stå ytterligare 30 min, vätskan (vasslan) skiljer sig nu från ostmassan- skär ostmassan igen, nu kan du ösa bort vassla som kan sparas till brödbak- fortsätt röra i ostmassan och ös bort vassla
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Nu i dessa äppeltider måste jag ju passa på att tipsa om denna goding…. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.