Jag brukar gratinera krabban – då kan man blanda det bruna smöret med vitt kött och rom. Nu när hummerfisket dragit igång brukar det också bli gott om krabbor eftersom de gärna kryper in i hummertinorna för att kalasa på betet
Jag sover dåligtnu och känner mig faktiskt lite småtrött mest hela tiden. Och tjejerna, som alltid är svåra att få i säng, är näst intill omöjligt att natta
Kakor som min mamma gör varenda jul och som är mycket uppskattad av oss alla. Dela sen i tre delar och rulla ut längder som är nästan lika långa som plåten
Nu tar det knappt ett år innan vi får se hur fortsättningen blir för alla fina karaktärer. Slottstek – Gör enligt Katarinas underbara recept Råraka Ingredienser 8 potatisar 2 ägg ¾ tsk salt Tillbehör 1, som den görs av Calle i ”Vår tid är nu” gräddfil finhackad rödlök rårörda lingon Tillbehör 2, husman enligt Tore Wretman knaperstekt fläsk rårörda lingon Tillbehör 3, lyxvarianten löjrom gräddil finhackad rödlök Gör så här Skala och riv potatisen grovt
I dag har det faktiskt varit en riktigt härlig dag med lite sol och några minusgrader. Den sistnämnda passade jag på att testa då min anit-kål sambo inte var hemma och jag hade ett halvt huvud i kylen
Bräsera en minut under omröring, häll sedan över vatten. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg. Lägg i lammfärsen och låt sjuda i ca 7-8 minuter under omrörning. Koka på medelvärme i ca 30 minuter tills vätskan nästan helt har avdunstat och såsen blir tjock. Grädda i en uppvärmd ugn på 200° C i ca 35 minuter och tills potatisen fått lite färg
Tag ur pannan och låt den svalna lite innan kakan hälls upp och ner nu på ett fat. Jag har firat jul på så många olika sätt och i olika länder, så kanske är jag "skadad" för min tro är att det liksom blir jul ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.