Resten av veckan kommer vi alltså att bjuda på julmat här i det Mårtenssonska köket och vi kan redan nu avslöja att det i morgon även simmarin en sillinläggning, en variant av det litehetare slaget
Tryck ut digestiveblandningen på botten i en form med löstagbara kanter. Häll upp vispgrädden och sockret i en kastrull, låt sjuda tills sockret har lösts upp
Vänd ur kakan ur lådan, skär ibitar och njut. Idag när jag satt på tåget hem såg jag att hon bakat någon hon kallade peanutbutter chocolate proteinfudge
Nu börjar julen närma sig med stormsteg och det är dax att slå in julklapparna och tomtarna måste fram… väntar på hjälp från M&M, så att det blirriktigt gjort
Jag älskar det eftersom man kan använda i stort sätt vilkaingredienser man vill. Men sedan finns det också många bakverk där man kan använda dadlar som ersättning, som att söta degen eller skapa rätt konsistens
Den här receptet på hummer med vittvin, örter och ost (gärna västerbottenost) är gudomligt. Man hinner knappt äta upp prinskorvarnainnan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny
Zucchini är himla god mat och lätt att variera trots att det tarlite mer tid att förbereda den. Hetta upp en stekpanna och lägg i rejält med smör, stek på medelsvag värme tillskycklingsaften som kommer ut vidprovstick är genomskinlig och klar
Efter att ha flyttat, firat nyår med magsjuka och sedan haft världens jobb med att tömma flyttkartonger så är jag nutillbakai rutan igen och en mycket bättre uppdatering utlovas
Februari har visatsig vara en riktighögtidsmånad här på Kärlek på tallrik. Inte nog med att jag firade 250 inlägg för inte så länge sedan. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgeninuti. Vitsen med att fjälla av laxen är att bevara skinnet som är fantastiskt gott, det sitter massor av smak iskinnet och det blir extra gott när det steks krispigt
se, Sveriges största receptbank och receptbytarsajt för råkost/raw food och levande föda. Jag är djupt tacksam och oerhört imponerad av alla underbara recept som väller in snabbare än jag hinnerpublicera dem
WasabisillRabarbersillBrantevikssillÄttarpssillStekt, inlagdsillChili och honungssillHavtornssillCitronsillPortersillIdag är det väder av sorten "rätt som det regnar så kommer det en skur" och vi är interiktigt överens om vad vi ska fylla dagen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.