Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Mycket gamla godingar från mina arkiv – men det är väl okej va. Trots att jag inte precis har badat i tid på senaste tänkte jag lägga upp några inlägg med nyårsinspiration de kommande dagarna
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår
Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Det måste ju inte vara oxfilé till nyår. Önskar dig en god nyårsmiddag och ett gott nytt år. Eller. Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
2–3 msk hallonpuré (mixa 1 dl hallon och 1–2 msk florsocker). Mixa färska eller tinade hallon tillsammans med 1–2 matskedar florsocker. Skeda upp 2–3 matskedar puré i ett champagneglas, fyll upp med kallt mousserande vin. 3 msk hallonpuré (mixa 1 dl hallon och 1–2 msk florsocker)
Det finns mycket god mat jag ska dela med mig av, och jag tänkte börja med nyårsmaten. gräslökspannacotta, nyår, Pyttes matblogg, snittar, tilltugg 200 g kavring
Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Desserten på Nyår satt som en smäck. Hej igen. Det godaste jag ätit på länge faktiskt. Receptet finns att hitta lite var stans på nätet så jag vet inte riktigt vem som uppfann det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.