Nyår 2012 – varmrätten
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,8 kg King Edward-potatis (överlägset bäst till mos så prova inte med någon annan sort)
  • 50-100 g mjukt saltat
  • salt
  • smör
  • peppar
  • Gulbetor
  • 1 kg gulbetor
  • 200 g kastanjechampinjoner
  • 150 g shitake (eller annan svenskodlad smakrik svamp)
  • 1 stor eller två små vitlöksklyftor, pressade
  • 1 näve hackad persilja
  • Rödvinssky
  • 2 lökar, hela med skal
  • 3 vitlökskyftor, hela med skal
  • mild olja
  • 1 del rödvin (en gammal öppnad flaska går bra det med)
  • 1 del köttbuljong (från tärning eller fond)
  • 2 persiljestjälkar
  • 1 lagerblad salt, peppar
  • balsamvinäger
  • brunt socker
  • 1 msk Maizenaredning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 stor näve timjanstjälkar
  • 4 äggulor, rumsvarma
  • 1 dl lättmjölk
  • 1,8 kg putsad kalvytterfilé, rumsvarm, delad i två delar (lättare att hantera så)
  • smör till stekning
  • till stekning
  • Servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.