För två år sedan bakade jag åt Kung Markatta, och ett av dessa recept var min KrämigaLakritsglass. Blanda äggulan tillsammans med sötströ (går bra med en annan liknande sötning) med en elvisp
Blanda de andra ingredienserna till saffransskummet i en nonstick-kastrull, häll ner saffransblandningen när den lösts upp och låt gräddblandningen tjockna lite under omrörning
Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, brynt smör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Brynt smör. Banan blondiesKan enkelt dubbleras om så önskas150 g smör, smält och om så önskas brynt2,5 dl farinsocker1 ägg1,5 tsk vaniljen nypa salt2,5 dl mjöl½ dl mosad banan (1 medium banan)Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa smöret fluffigt med hjälp av en elvisp och smaksätt med flingsalt. 1. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.