Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidaretill vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarineradquornfilé (ioriginalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Parfait är en härligklassiker. Förra nyår åt viapelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligeningefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmeladvilket fungerade fint
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i
God fortsättning på det nya året. Vad passar inte bättre än att dra på sig full mundering och bege sig ut på blankisen och blåsten, för att skåda detta fyrverkeri
Nu är det Nyår och det är dax att ha en trerätters middag, det är alltidlika kul. Först liteidétorka, men sen efter mycket funderande så blev det detta
Ikväll blev det nyårsmiddag några veckor för tidigt. Kunde inte motstå receptet i senaste buffétidningen med smördegsknyten med rödbetor och chevré och rödvinssås
Idag får niinget recept men ni får kikalite på vad vi åt för godsaker igår. Kajsa och Robert hade lagat snittar som vi först åt tillsammans med lite bubbel
Nyårsafton är väl för de flesta förknippad med god mat och dryck och så även hos oss. En ganska traditionell meny blev det och inleddes med en hummersoppa inspirerad av ett recept av Mannerström
En nyårsmiddag behöver inte bestå av dyrt kött och någon form av potatis. Här är ett läckert alternativ som känns precislikalyxigt men intelika tungt så man orkar med efterrätten också
Så också årets nyårsmiddag, som gärna får vara lite extra sprakande god och kännas lite extra lyxig. Menyn är sammansatt för att du ska kunna förbereda så mycket som möjligtinnan gästerna kommer, och istället för att spendera halva kvällen i köket har gott om tid att umgås och firatillsammans med dina gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.