När det gäller fett så har jag bytt ut alla lightprodukter mot fullfeta produkter, jag steker mycket i smör, äter kokosfett, har alltid en "klick" sås eller dippsås till maten, detta för att jag blir mycket mättare av detta vilket gör att jag äter mindre portioner
Så denna fredag stod vegetarianskt på menyn. Forma små bullar. En av dem pratar vid ett par tillfällen med sådan inlevelse om falafel och vikten av att inte koka kikärtorna att jag blev sugen på att testa
Igår till middagen provade jag av den äppelchutney jag kokade i helgen. Visserligen rekommenderas det i receptet att vänta en månad med provsmakningen, för det är tydligen då äppelchutneyn ska vara som godast, men vem har tid att vänta
Jag gillar att utveckla mina recept och prova att byta ut lite för att förnya dem. Igår provade jag att experimentera med en av mina favoriträtter - nämligen omelettpizza
I helgen gjorde jag tårtor till lilla Nelles dop där en av tårtorna hade en nalle som caketopper. Den var så rolig att göra och är en av mina favoriter som jag har gjort hittills
Pensla en avlångsockerkaksform med kokosolja och häll ner smeten i formen. Funderade på att ta med en bit var till mig och min kollega Ingrid dagen efter, men kakan tog slut
Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
Sen är det klart att det avlastar lite när vi båda är hemma och kan hjälpas åt med Felicia. Eller för mig som är föräldraledig spelar det ju egentligen ingen roll vilken veckodag det är men det är mysigt med fredag eftersom det betyder att det är dags för helg tillsammans hela familjen
Röd och svart caviar. Jag har aldrig tyckt om leverpastej så det blev smörgåstårta med lax och räkor som jag gjorde och ja den blev godare än hur jag kom ihåg smörgåstårta men fortfarande inte gott enligt mig, Oskar däremot älskade den
Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
Rör ner en ordentlig klick smör, ghee eller kokosolja med en nypa oraffinerat havssalt och rör om. Gilla Hälsa som livsstil på Facebook och glöm inte bort att anmäla dig till vårt nyhetsbrev
Haha, hursomhelst, gott och krämigt var det. Smaka av och servera direkt till nykokt pasta och sallad. För ett tag sedan gjorde jag en god pastasås med kassler och bearnaise och idag letade jag upp receptet och gjorde en ny version
Jag blir helt klart nyfiken på hur de skulle göra sig med andra smaksättningar och fyllningar, så det finns viss chans att jag ger mig på dessa godbitar igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.