Sjud under omrörning tills det tjocknat. Ikväll startar HelaSverigebakar2015 och liksom tidigare år är det 12 hemmabagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren, och om att, precis som Alexandra fick göra förra året, ge ut en alldeles egen bakbok. Tills dess, håll till godo med 7 sorters kakor
Sjud massan på svag värme tills den tjocknar och håller formen. Ikväll startar HelaSverigebakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula. Koka upp och sjud till 122 grader
Under till exempel andra världskriget i Sverige var det svårt att få tag på kaffebönor och därför tvingades befolkningen att ta till nya blandningar av flera olika produkter
Här kommer ett nytt recept från min mormors "Sjusorters kakor". I min egen "Sjusorters kakor" hittar jag ett recept som heter just Snabbhavrekakor som påminner mycket om Havrerutorna
Utav denna grunddeg kan du göra allt från syltkakor, brysselkex, kanelkakor, kardemummakakor och finska pinnar till lyxigare varianter där du river ner mandelmassa i degen
Längst ned syns snabba havrekakorna, kokoskakor, äpplesnittar och fantasycookies. Bordet är dukat, kakor och bröd placerade på fat, muminhuset tronar pavis längs hela bordet
Vi har svårt att göra saker i lagom mängder - ska det vara kakor, pajer eller som här, mjukt kaffebröd - mindre än sju sorter kan ju kännas litet futtigt
Toscapinnar (såååå goda min & familjens nya favorit inom småkakeklassen). Jag gjorde en stor sats mördeg som gott och väl räcker till de sju sorterna men valde att gör sex eftersom jag även gjorde klassiska drömmar
Det bästa var då att ta en expert inom området till hjälp och valde Jan Hedh, som verkar vara en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare och som har gett ut många böcker om allt från surdegar till sockerkakor, till hjälp när jag bakade
Börja med att låta smöret bli rumstempererat. (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft). Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.