Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret bli trist igen. Perfekt för långa matlagningssessioner i köket, med andra ord
Nu tar jag nyatag och kommer att vara aktivare. Hej mina trogna följare,. Som ni har märkt så har jag inte kunnat göra några inlägg under en period av olika anledningar
Jag inleder det nya året med en riktigt god laxpudding som jag gjorde flera gånger under hösten. Så här efter julbordstider brukar det finnas en hel del laxrester att ta hand om, så den här rätten passar ypperligt på det nya året
Ny vecka nyatag, nu får vi hoppas att vi får vara friska, nu får det vara nog. Hej. Är fortfarande lite trött och slut men det kan man tydligen vara några veckor efter influensa
Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta. Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma
Däremot strular appen med allt det nya, men jag tror nog att det blir bra tillslut. Det finns dem som är upprörda för att vissa saker kostar mer i sp än i pp, men vi har alla fått ökade dagliga intag, och fokuset är på nyttig mat, så nu kan man se kyckling 125g för 1sp (tidigare 3pp) och godis 1hg 23sp (tidigare ca 12pp) balaaaans mina vänner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.