Danskarna kan det här med mackor, deras smørrebrød är helt fantastiska skapelser. Min absoluta favorit är med rostbiff och remouladsås tätt följd av rökt lax med pepparrotskräm och panerad rödspätta med remouladsås
Vad tänker du på om jag säger Danmark. Ja just det – öl, wienerbød med sjokoläääääde i mitten, små soldater med hög svart pälsmössa, “hygge”, røde pølser, Tivoli, cyklar (=massor av cyklar) men självklart också smørrebrød väl
Resultatet blev två danska smorrebrod. Nu är det bara att börja montera ihop smorrebrodet. Ibland behöver man tänka utanför temat kött, sås och potatis
Ett smørrebrød är ingen vanlig macka, utan klassisk dansk ”snabbmat”, en lunchsmörgås, som under senare år flyttat in på de trendiga restaurangerna och blivit en ”lyxmacka”
Det blev inte några nya recept inför påsk i år, eller ens tips på tidigare års kreationer. Detta recept på sallad på kallrökt lax fungerar emellertid lika bra till Valborg, Pingst, eller varför inte till midsommar
Maj månad råvara i samarbete Robertson loves Sweden är löjrom. Löjrom är något av det bästa jag vet, och det gjorde att uppgiften att skapa ett recept till en början kändes aningen svår
Smørrebrød med räkor. Koka ägg och låt svalna. Skala och skiva äggen. Smöra brödskivorna. Lägg sallad, ägg, räkor och en klick majonnäs på brödskivorna
Så det blev en lite smorrebrodsinspirerad anrättning ikväll. på smorrebrodet. Nu är det bara att lägga upp själva smorrebrodet, börja med brödet, salladen, biffen, yoghurten, osten och garnera sedan upp med övriga ingredienser efter tillgång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.