Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
The post Långgrillad karrémed en krämig tomatoch löksalsa samt syrlig paprika appeared first on. En grillad karré som fick ligga länge på grillen under locket på indirekt värme, det ger en mycket saftig karré som får mycket smak och den klarar sig utan en massa passande
Ikväll blev det en omelett med bacon, soltorkade tomater, körsbärstomaterochgetost. Kanske en aning tjatigt, men det blev ännu en middag medgetost hos oss
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomaterochgetost
Koka upp vatten med salt och lägg i broccolin. Glutenfri pajdeg med ägg. Jag ääääääääälskar getost, asså älskar älskar, särskilt när den är varm och smältig, och jag har såå länge velat prova detta receptet
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Fördela tapenade ochgetost i formarna. Dela tomaternaoch lägg en halva i varje form. Vispa ihop ägg, grädde, timjan, salt och peppar och fördela i formarna
Ta ut och pensla smördegen med ägg. Om du inte ska servera direkt, vänta med att lägga på all topping. Strö på lite flingsalt på tomaternaoch ringla eventuellt över lite honung i tunn stråle
Rulla ut smördegsrullen på en plåt med bakplåtspapper. Smula över getosten. Gör att förbereda i god tid och sedan grädda när gästerna kommer eller servera kall
Häll över såsen, och avsluta med att smula över resten av getosten. Krydda med salt och peppar. Om såsen blir för tjock, späd med det sparade pastavattnet
Blanda ihop svampen med smulad getost, bacon och strimlade soltorkade tomater. Vi har rätt mycket torkad blandsvamp i våra gömmor och varför inte göra en svamppaj medMedelhavs-touch
Pensla med olivolja och lägg en rosmarinkvist på varje. Fyll formarna till hälften med deg. Skiva löken tunt och dela tomaterna, fördela lök ochtomat på muffinsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.