Eftersom hela nyponet är med blir pulvret lite mer grovkornigt, och därmed även soppan. Jag har gjort nyponsoppa tidigare på bloggen, men det här är en lite vidareutvecklad variant, som varmt kan rekommenderas som lättsam sommarlunch, mellanmål, eller som efterrätt efter en lite enklare lunch eller middag
Kom på att jag hade lite torkade nypon hemma, så gjorde denna goda nyponsoppan till efterrätt igår. Servera soppan med mandelbiskvier och lätt vispad grädde
Vad passar då bättre än att koka en alldeles egen nyponsoppa att värma sig med på höstutflykten. Mixa med stavmixer till mos och passera sedan genom en sil för att få bort kärnor och skalbitar
Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Varm nyponsoppa är perfekt till vinterutflykten eller som efterrätt. Det är enkelt att göra sin egen soppa och så väljer man sockermängd eller som här tar sötningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.