vaniljglass, mandelbiskvier eller mandelskorpor, vispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker, eller förslaget ovan med smetana, kardemumma och grovkrossade marängerBlanda ihop nyponpulver, kokosblomssocker, bananpulver och potatismjöl, och tryck ut eventuella klumpar så det blir helt slätt
Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Häll över mjölk- och oljeblandningen (lite i taget) tills jästen har blandat sig
Vill man lyxa till det ordentligt så kan man tillsätta ½ dl vispad valfri grädde blandad med vanilj. Något som jag brukar göra till frukost lite då och då, det är nyponsoppa
Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Varm nyponsoppa är perfekt till vinterutflykten eller som efterrätt. Det är enkelt att göra sin egen soppa och så väljer man sockermängd eller som här tar sötningsmedel
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Nyponsoppamedgräddeoch mandelbiskvier smakar verkligen barndom. Servera sedan soppan varm, ljummen eller kall tillsammans medgrädde eller kokosgräddeoch mandelbiskvier
Toppa med havre- och mandelsmul och ringla över grädde. Blanda samman alla ingredienser till smulet och smula ut det på en plåt täckt med bakplåtspapper
Ta sedan ut plåten och dela kakorna med en vass kniv. Receptet har jag fått av min kompis Lisa (som hjälper oss med Flingas päls), som i sin tur har hittat det i en tidning
Säsong för semlor vilket knappast är så allergivänligt med vetebullar, mandelmassa ochgrädde. Till fyllning hade jag tänkt mixa malda solroskärnor med florsocker och någon droppe vätska för att ersätta mandelmassan, men så mycket orkade jag inte utan dottern fick lite hallonsylt och vi andra tog vanlig mandelmasssa i urgöpningen som gjordes i muffinsarna
Vispa gräddenmed vaniljsocker och citronmeliss hacket. På bilden finns även en skål med ljuvligt goda och knäckiga choklad tacoskal som min kollega Jenny hade med sig
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.