Häll sedan över crème frache-blandningen. Mät upp smör, vetemjöl och kallt vatten i en bunke. (Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Bästa lchf-pannkakan hittills. Några studier av kost med lågt kolhydratintag har visat positiva effekter för typ-2-diabetiker under upp till två år. 2014 skriver Time magazine på sitt omslag "Eat butter" och hävdar att nya stora meta-studier visar på att det inte finns någon ökad risk med att äta mättat fett vilket LCHF-förespråkare också hävdar
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god
Grädda blåbärskladdkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 25-30 minuter tills den fått lite färg, men det ska fortfarande dallra i mitten om man skakar pajformen lite lätt. Låt kladdkakan svalna och ställ sedan in i kylskåp gärna minst 1-2 timmar så att den helst hinner stelna i mitten före servering
KÖTT-OCH RÄKFYLLDA KINESISKA ”POSTSTICKERS” (Jiaotzi). Gott Nytt Kinesiskt år. Eftersom jag tror mig ha en asiatisk gen, måste jag ju fira det kinesiska nyåret
Ställ in hjortsteken i nedre delen av ugnen i 125°C tills kött-termometern visar 62°C (mediumstekt). Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.