Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Jag har saknat att kunna bjuda på något litet till kaffet, när man får gäster
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
) och ökade på saltmängden lite då ghee användes istället för vanligt smör. Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
För dig som gillar lutfisk finns en helt suverän förpackning frånLysekils som tillagas på nolltid i mikron, och som till och med visslar när den är klar – och som dessutom smakar precis som den lutfisk mormor lagade
Skiva rödkålen tunt. Fräs den i en gryta med olivolja. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig
Men åter till Alanya och tjusningen med att leva ett turkiskt vardagsliv på vintrarna. Ingen av oss gillar att ligga på en solstol, så det blir många mil i benen under en vinter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.