Skölj av keson med vatten annars blir ostkakan allt för salt. Detta är en ostkaka på lchf vis som serveras med vispad grädde och sylt eller färska hallon
I helgen har jag varit aningen okontaktbar tyvärr, jag har spenderat ett par dagar hemma hos mina föräldrar för att dels fira fars dag och dels planera min pappas födelsedagsfest, som inträffar nästa helg (han fyller nämligen nu på torsdag)
ostkakan och häll i formen. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form. Blanda alla ingredienser till. Grädda ca 1 tim och 15 min, tills den stelnat och är gyllene
ca 10 g smör eller bregott 2 st ägg 1,75 msk sötströ 0,75 dl mandelmjöl eller 0,75 dl mald sötmandel 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 250 g keso 1 droppe bittermandelarom eller 1 st mald bittermandel
OSTKAKA (LCHF)4 pers250 g keso3 dl vispgrädde4 ägg1 dl mandel (enligt originalreceptet 1 dl mandelspån)Gör så här. Häll i en ugnsform och grädda 30-40 minuter i 200 grader i mitten av ugnen tills ostkakan stannat
Ingredienser. 500g keso. 4 ägg. 3 dl grädde. 2 dl mandelmjöl. 1 tsk vaniljpulver. 1/2 krm stevia. Om man vill göra en mindre kaka kan man dela receptet på 4 delar och använda en springform på 12 cm i stället för en stor på 28 cm, vilket jag gjorde
Längesedan jag åt den här ostkakan, men OMG vad god den är. . Originalreceptet kommer från Anna Halléns bok “LCHF husmanskost”, sedan har jag kryddat upp den lite
I kväll vankas det ostkaka i Jonssons hus. Det är inte första gången även om det inte är någon uttjatat rätt hos oss direkt, men det är premiär för en hemlagad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.