salt. Salta lätt och rör runt. salt. Gambas al Ajillo 6 tapasportioner. 300 g skalade större råa räkor (dock inte gigantiska). 300 g skalade större råa räkor (dock inte gigantiska)
Yield. 18. Servings. 9. Cook Time. 50 Min. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs. 4. Friterad kyckling (KFC-style) med ranchdressing och asiatisk sötsyrlig
Tillsätt saltet mot slutet. Ola tyckte jag hade bakat ett snyggt bröd idag. Låt svalna under bakduk. Snygga formbröd2 st50 g jäst7,5 dl vatten1 msk honung1 msk rapsolja2 tsk salt1 dl solrosfrön2 dl grahamsmjölca 16 dl vetemjölolja till formarnavispat ägg och sesamfrön till garneringVärm vattnet till 37 grader. Grädda bröden på nedersta falsen i 35-45 minuter, eller tills innertemperaturen mäter ca 97 grader
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt. Salta. salt. 200 g stora skalade råa räkor. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme
Gambas al ajillo – min revansch. Personligen, fortfarande fast i tanken att bara gå i dvala, arbeta av veckan och fira semester på fredag, var jag först tveksam
Receptet är hämtat ur "A Tavola - till bords på italienska" av EvaldNalin. Olivolja är aldrig fel och här fick jag chans att använda olivoljan jag köpt direkt på en gård på Rhodos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.