Den kan fyllas med räkor, bacon, kimchi eller bläckfisk, bara för att nämna några varianter. Så var det när jag en dag förra veckan skulle göra den här stora Japanska pannkakan som även kallas Okonomiyaki i Japan
Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Som en raggmunk fast med mer smaker. Det funkar med vanlig majonäs men blanda ut den med lite citron eftersom den japanska är lite lättare och syrligare
Ta trattkantarellerna och släng i en riktigt het stekpanna med en klick smör och salta efter behag. Jag fick ta ut kantarellerna ur ugnen och ha dem i en kastrull på spisen med en termometer i för att försöka hålla värmen något sånär
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
För att göra den "på riktigt" behöver man okonomiyakisås och bonitoflingor, men det går att fuska med egen sås, då blandar man worchestersås med ketchup, stark osötad senap och lite vatten
okonomiyakisås (eller worchestersås blandad med lite ketchup, dijonsenap och lite vatten). Jag har tidigare haft med den härliga japanska pannkakan här på bloggen
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Många har visst hittat mina tips medtrattkantareller från februari. De är lättgjorda och väldigt läckra med bara fint potatismos, men blir troligen bäst med torkade kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.