Detta bröd blev riktigt gott. Grundreceptet fick jag från en annan bloggerska (vardagsmatalajess. blogg. se) och sedan lade jag till oliver och toppade med riven parmesanost
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt , socker, smör och så mycket mjöl så att det blir en smidig deg
Värm vattnet i en kastrull eller i mikron till fingervärme, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt surdegen, rör ut jästen med lite av vattnet
Nu har han experimenterat fram ett olivbröd/grekiskt lantbröd också, som blev väääldigt gott. Min sambo älskar "korvbrödet" från Under vårt tak, och vi bakar det ofta som ciabatta, baguette, pitabröd, frallor mm
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Jag gjorde en ny surdeg häromdagen, receptet var ifrån Leilas senaste kokbok "One more slice" och så är även det första brödet som jag gjorde av surdegen
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarin och oliver. I dag blev det ett snabbakat olivbröd fyllt med oliver, timjan från trädgården, rosmarin från ica och flingsalt från skafferihyllan på jobb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.