Däremot tycker jag att det är synd att dränka våra fina svenska ärtor med smör och citron. Från Jamie Olivers julprogram med hur man tillagar rester kommer det här läckra receptet
1600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar. 1olivolja. 13 st rödlökar, skalade och klyftade. 11 msk russin, grovhackade. 1400 g krossade tomater, på burk. 11 msk tomatpuré. 10,5 citron. 1en knippa bladpersilja. 1grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 11,5 tsk hel kryddpeppar. 16 kryddnejlikor. 1havssalt och nymald svartpeppar. 14 klyftor vitlök, skalade. 13 lagerblad, färska. 11 kanelstång. 11 tsk oregano, torkad. 11,25 dl torrt grekiskt rödvin. 14 msk rödvinsvinäger. 1600 g grytbitar, t. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1Marinad1,5 tsk hel kryddpeppar 6 kryddnejlikor havssalt och nymald svartpeppar 4 klyftor vitlök, skalade 3 lagerblad, färska 1 kanelstång 1 tsk oregano, torkad 1,25 dl torrt grekiskt rödvin 4 msk rödvinsvinägerStöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel. Tillsätt den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 10 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun. Krydda ordentligt med salt och peppar och koka upp, sänk sedan till låg värme, sätt på locket och låt sjuda i 11/2 timme
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Igår var det påskmiddag hemma hos pappa tillsammans med mina syskon, så pappa och jag hjälptes åt att fixa påskbuffén
Godaste förrätten, 1 bricka till fyra. 1 kartong jordgubbar1 paket serrano skinka1 citron, juicenOlivoljaFlingsaltSvartpepparBasilikaRiven parmesanostDela jordgubbarna i mindre bitar, pressa citron över och skvätt på olivolja och strö över svartpeppar och flingsalt. 2017-07-30 @ 21. Allmänt 1 kartong jordgubbar. 1 paket serrano skinka. 1 citron
När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. 1 st olivolja, extra virgin. 1,5 st röd chilifrukt, torkade och smulade ca. vitt vin, 1 glas. 1 st citron(er), skal och saft. 691. 17 gram. 1. 1 st olivolja, extra virgin. 1,5 st röd chilifrukt, torkade och smulade ca. vitt vin, 1 glas 2 tsk soltorkade tomater, puré av, (eller 6 finhackade soltorkade tomater. 1 st citron(er), skal och saft
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta
50 gr jäst 5 dl vatten 2 msk olivolja 2 msk honung 15-20 st oliver, kärnfria några skivor soltorkade tomater i olja 4 kvistar timjan 2 dl. 15-20 st oliver
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.