En bildgoogling senare hade jag lärt mig att en majrova ofta ärliksom rosa längst upp och har vitt "fruktkött", men att den också kunde se ut lite somen kålrot
Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Svisch sa det, för varken jag eller Mr C kunde motstå denhärgodsaken, det räckte liksom inte bara med en bit, nope här moffade vi i oss både till eftermiddagsfikat och sen efter middagen också, häpp
Men idag vet man att rödbetan ären vän för densom vill äta hälsosamt. Förr trodde man att det var farligt att äta för många rödbetor, eftersom nitrat ansågs vara cancerframkallande
Hur motsägelsefullt det än kan låta, med tanke på matlagningensdominerande roll i mitt liv, så är det just införskaffandet av ny spis som fått stryka på foten till förmån för mer akuta angelägenheter
En favoriträtt, en rätt som vi kan längta efter, som vi regelbundet återkommer till, alltid lagar med stor förväntan, och gärna bjuder vänner och bekanta på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.