Servera med en liten klick honung eller njut som det är. Jag tycker de här medatt vara självförsörjande på något är väldigt givande både för en själv och för miljön
Så ingen kan säga att jag inte använder mina kokböcker, finns ju massvis med inspiration i dom. Önskemålet var turkos tårta medblommor ner på ena sidan
Precis sommed andra saker vi vet ganska lite om är det bra att gå efter någon. bär är mycket nyttigare än så, främst på grund av att de innehåller fytokemikalier, eller färgpigment i skalet, som fungerar som starka antioxidanter och skyddar cellerna mot cancer, åldersrelaterade sjukdomar, sänker kolesterolet och hämmar inflammationer
Blanda allt i en ren tio-litershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex
När vi hade suttit ute ett tag och öppnat en varsin öl, spelat några omgångar vändtia och bara andats och njutit av eftermiddagsluften tyckte vi det var tid för att börja med middagen
Hemligheten medatt hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Genomatt så att säga para täcket på coccoterna med min klassiska fisksås, och varsamt ugnsbakade torskfiléer, fick jag en gratäng som var så god att jag tappade behärskningen och i smyg slickade fatet rent från sås
Det är alltså helt vanliga muffins fast med kardemumma, mandelmassa fyllning och grädde. Perfekt om man både älskar semlor och inte har tid att göra bullar
Men det är förstås gott med ”rena” bakverk också, där man vet alla ingredienserna. Många av mina recept har jag översatt från amerikanska sajter och anpassat och gjort om – ”försvenskat” dom helt enkelt och det tar lite tid
Det positiva med hösten är dock att det är tiden på året som jag ofta har mest lust att laga mat. Där inmundigas blygsamma tuggor som ofta blandas och sköljs ned med små skvättar av vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.