På Balkan äts de mustiga kåldolmarna i Sarma-grytan både till vardags och fest, med bröd eller potatismos som får rama in alla de välbalanserade smakerna
"jaja, det där matintresset kan ni ju lägga på hyllan nu när ni får barn, ni kommer inte hinna laga avancerad mat och det blir till slut köttbullar var och varannan dag eftersom det är det barnen äter
Jag är inte vegetarian än, men jag trappar ner och om allt går som det ska, är jag det till hösten. Förutom att färgerna är perfekta ihop så är även smakerna det
Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
När man tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Smeten blev något mörkare i färgen men för övrigt gick det bra och jag skulle inte tro att någon kommer märka skillnaden
Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.