Men jag upp lever det somlite platt men man kanske får offra lite volym när man bakar dom. Det verkar också vara ett väldigt viktigt moment i det hela där man viker ihop den mest, inte rund river och bankar och slår som en vanlig deg
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig
Jag har tänkt göra lite olika julgodisar somman bjuda gästerna på. Här kommer en gammal favorit. Kanske en av dom blir dessa godingar – cookie dough tryfflar
Lite synd, för det var både snyggt och gott om jag får säga det själv. Igår åt vi en väldit lyckad nyårsmiddag med väldigt trevliga vänner som övernattade hos oss
Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmerman själv
Först var jag osäker på om det överhuvudtaget gick att åstadkomma något somkunde liknas vid philadelphiaost men efter lite letande hittade jag Creamy Smooth av märket Tofutti i matbutiken och som visade sig fungera utmärkt
och som vanligt tar jag bort champinjonerna. Jag gjorde en väldigt god lasagne igår, till ca 4 portioner gjorde jag somalltid denna. För att lasagnen skulle bli glutenfri använde jag Sempers lasagneplattor och istället för en bechamel så kokade jag upp 3dl grädde när den fått en lite tjockare konsistens så la jag i 2dl grovriven parmesan och lät osten smälta. Sen varvade jag allt som vanligt och avslutade med mer parmesan på toppen, gräddade det hela i ugnen på 225grader i 40 minuter. Jag fick lägga på folie redan efter 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början Sen njut av en väldigt god middag. 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början
Kryssa tomaterna, salta och peppra och lägg en klick smör eller margarin i krysset. Värm under tiden sparrisen eller bönorna och lägg upp dem på fatet till serveringen
Annars behövs litemer vätska. Visst har jag alltid tänkt på vad jag stoppar i mig, men de senaste två åren har jag insett hur mycket maten vi stoppar i oss påverkar oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.