Lade en bädd av rotfrukter och chorizo mitt på tallrikarna med tunna skivor av det möra köttet ovanpå tillsammans medfriterade potatishalvor (redan färdigkokta sen tidigare) och bitar av grönkål som fått åka med i oljan de sista minuterna
Servera omedelbart. Sluta jobbet, gå på bolaget, handla mat, komma hem, löpträna, slipa bänkskivorna till stekhällen, olja in samma bänkskivor, lägga tillbaka plåten under utekaminen, och sedan göra rent grillen på in- och utsida
Såsen har mycket syra, men det kommer gå fint ihop med den söta purén. Vakuumpacka lammsteken eller lägg ner den i en i vanlig plastpåse som tål höga temperaturer (läs på förpackningen)
OBH inte kunde tänka sig att vare sig hjälpa till med garanti eller ens ta hand omoch reparera den åt mig eftersom garantitiden hade passerat med tre månader
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citron och krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombinationmed smörstekt makrill och rödbetor
Till detta ett par tjocka skivor av blomkålsom jag stekt i smörolja och kryddat med salt och peppar tills de fick fin färg och fortfarande hade spänsten från det råa kvar
Tillsätt riset och "rosta" det med löken några minuter på medelvärme - rör om regelbundet. Att förbereda allt som ingår i risotton är en bra idé för att lyckas med att servera risotton direkt när den är klar
Låt koka på medelvärme under omrörning. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning en liten stund. Rör om regelbundet. Smaka av med peppar och låt risotton vila under lock någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.