Till lunch idag fick jag och Algot en omelettmed dillstuvning ochräkor. Sen såg jag att Victoria hade gjort en fin omelettmed liknande smaker för ett tag sedan och då blev jag påmind om att jag skulle testa detta
Servera med ris ochgurksallad. Mixa citrongräset med chili (ta ur kärnorna), skalade vitlöksklyftor, limeblad, koriander, paprikorna, tomatpurén, fisksås, soja, sesamolja och skalad ingefära
Häll i äggsmeten och drag hela tiden med en träslev längs botten tills det blir en krämig omelett. Lägg en bit omelettoch sedan en klick dillpesto på varje baguetteskiva
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.