Smaka av såsen med kajennpeppar och svartpeppar. Dela med dig av inlägget. Eftersom jag gillar rätter som lagas i ugnen så fick det bli en i dag, kyckling fanns potatis fanns grädde fanns och kryddor fanns, hittade lite chips och så blev det en gratäng…
Servera kycklingenmedpotatisoch mojo rojo. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja och gnugga in saltet så att potatisarna är helt täckta med salt och olja
Grekisk kycklingmed fetaost, squash ochpotatis. Krydda med salt och häll över lite olivolja. Hoppas innerligt att det sprakar loss snart, så man kan börja andas normalt igen Vi har väl medelhavsklimat skulle man kunna säga, så den här rätten kommer väl till sin rätt dagar som dessa Vad serverar ni på bordet denna fredagskväll
4 900 g potatis 1 msk olja salt och peppar ca 900 g kycklinglår 3 msk sweet chilisås 2 tsk soja 1 vitlöksklyfta Tomatsallad 250 g körsbärstomater 1/2 rödlök 1 msk olivolja 1 tsk vinäger 1/2 ask persilja (à 20 g) Avokadoröra 2 avokado 1/2 citron 1/2 dl crème fraiche Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Till detta serverade jag färsk råstekt medaljongpotatismed pressad vitlök över och kryddor. Servera kycklingenmed broccoli, yoghurtsås, gärna ris och ev limeklyftor
ett par rejäla stänk med tabasco (så mycket du tål och gillar). Irakiska köket har en hel del sådana rätter såsom marget (grytor) som ska koka med t ex lammkött några timmar
Bakpotatisarna naggar jag med gaffel, gnider in i olivolja och salt och slår in i aluminiumfolie. Här har jag brynt helstekt strimlad kyckling lite lätt i stekpanna med olivolja och kryddor bara för att få fart på smakerna lite extra
Stek kycklingefilerna i en annan stekpanna, krydda på varje sida, stek ett litet tag, ta upp dem på en skärbräda dela dem i mindre bitar och lägg tillbaka i stekpannan, krydda med krydda, salt och peppar och häll över lite soya
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.