Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
Kanske är det för att det är mjukt och saftigt med en krispig yta. ATT TOPPA MED. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Löken kan du lägga i rå i omeletten eller låta den steka med baconet en stund. Den här ugnsomeletten svänger man lätt ihop och man kan verkligen lägga ner allt mellan himmel och jord
Härligt medomelett eftersom det går att variera hur mycket som helst. Jag hade turen att hitta en bit parmesan i kylen så det blev en kantarell-ochparmesanomelett
Skiva tomaten och bryt isär osten när omeletten börjar sätta sig. I dag blev det en snabblagad omelett till lunch innan jag gräver mig vidare i högarna på kontoret istället för trädgården tyvärr
Strö över salt, peppar och örtkrydda medan du bryner dem lätt. Idag delar jag ett recept på nyttig pizza med zucchini som botten men längre ner hittar du även länkar till andra goda recept med zucchini
Sänk värmen något och häll i omelettsmeten. Vispa ihop ägg med grädde, salta och peppra. Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen i bottnen
Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli och rökt kalkon. Hej ungefär hälften av det svenska året… Men, en är bland annat omelett, vilket kan tyckas vara-fruktansvärt-trist men som faktiskt är både matigt och väldigt, väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.