Fräs i smör och olja i en gryta på medelvärme så att allt mjuknar. Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Skala räkorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i lite matfett tillsammans med curry tills löken är mjuk
Hetta upp olja och stek färsen tills de blir helt genomstekt. 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 0,5 dl rapsolja. Blanda alla kryddor med riset, häll över olja och ljummet vatten ( vattnet ska täcka riset med 2 cm). 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 0,5 dl rapsolja
Späd ut Zaatar med olja tills den får en lagom rinnig konsistens, den påminner om pesto. Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja). Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja)
Idag finns dessa biffar i min lunchlåda, orientaliska. Måndag igen då, helgen går sannerligen fort. Här kan vi inte klaga på vädret, solen har varit framme och värmt så gott
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull i några minuter. Orientalisk linssoppa4 port1 gul lök1 vitlöksklyfta1 morot2 stjälkar blekselleri½ röd paprika½ gul paprika2 msk olivolja1 tsk kanel1 tsk spiskummin½ tsk cayennepeppar1 liter höns- eller grönsaksbuljongca 400 g krossade tomater1 msk tomatpuré1 tsk strösocker1½ dl röda linsersalt och pepparSkala och finhacka lök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.