Smakar prima ihop med en kall sås och färskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Grilla på riktigt het grill med direkt värme, ett par minuter på varje sida. Coleslaw på färsk vitkål. Servera genast, gärna med en coleslaw eller en bönsallad
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Trä upp hummerstjärtarna på grillspett, pensla stjärtarna med såsen lägg hummrarna på den varma grillen (ca 250 grader) med skalet nedåt. Efter ca 10 minuter är de klara att vända, lägg dem med köttet nedåt i några minuter för att få de rätta grillränderna (det går bäst med ett gjutjärnsgaller)
Servera allt medgrillade korvar och ett glas rött. Enkelt men ändå med fantastiska smaker. Grillade även färsk vitkål, hasselbackspotatis på sötpotatis och gjorde en fantastiskt god tomatsalsa och även en vitlökssås
Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott. Måndag, ny vecka, nya tag. På torsdag är det skolavslutning och på fredag är jag och barnen lediga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.