Servera förslagsvis en kall sås till gjord på crème fraiche, sweet chilisås, salt och peppar. Slanta två paket ostkorv och lägg de i formen tillsammans med rotsakerna, låt steka med ca 10 minuter
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 200 g fetaost
Fördela även osten och lägg jämt över alla kycklingbitar. Rulla sedan ut smördegen på en ren yta med pappret kvar under (det fastnar inte på bordet då)
Strö riven ost över det stekta baconet i långpannan och häll på äggblandningen. Fläskpannkaka med ost. Minskade ner på baconet en smula så pannkakan blev mindre salt (och lite billigare)
Rör ned osten och låt den bara smälta och "kräma till" röran. Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.