200 grader
Smält smöret och blanda det snabbt med havregryn, majsmjöl och salt. Tryck ut degen i en form (24 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i
Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen. Så skönt att ha middagen färdig en arbetsdag, bara att värma på och skära till grönsaker
ochbroccolipaj med rökt ost utan pajbotten var alltså anledningen till detta köp. Jag gräddade mina pajer i små springformar, och gör du som jag så tänk på att ha folie runt botten på springformen annars läcker smeten ut
Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Hela förra veckan var jag sängliggande efter att ha varit i Sälen och försökt att åka slalom. Om man ska åka slalom med en whiplashskada så ska man INTE trilla och gör man det ska man defenitivt inte ta emot sig med ansiktet
Det är måndag och åter vardag. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Men den här pajen har ändå funnit sin väg till vårt matbord och den är riktigt god. Vi serverade den med en vinägrettslungad spenatsallad och ädelostdressing
En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Enkelt, snabbt och så gott när tiden inte räcker till
För några dagar sedan gjorde jag den här milda och goda pajen. Jag har gjort lite justeringar i receptet och lchf-anpassat pajbotten som jag för övrigt blev riktigt nöjd med den här gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.