Passar även perfekt till tex ostbrickan. Smaka av med lite salt & peppar. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt
Vispa upp äggen tillsammans med salt och ev. Jag hade en chili lime krydda med lite salt, en salladskrydda med lite salt och min favorit oregano och lite salt
Förvara chutneyn i burk med lock i kylskåp. Dessutom gjorde alltid mormor äppelchutney. Chutney på äpplen är någonting som jag har funderat på att pröva i flera år, utan att komma till skott
Fräs äpple och lök i en gryta med olja utan att det får färg. Eftersom vi har en hel del äpplen att ta hand om gjorde jag en dubbel sats av äppelchutneyreceptet som följer
Lägg i en kastrull tillsammans med citronsaft och saffran. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner innehållet
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Jag har haft en riktig äppelhelg med tillagning av mos, paj, kräm och chutney. ) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.