Riktigt gott blev det också med hembakade ostfrallor. Lös upp jästen med lite av vätskan. Dottern lade in en beställning på ostfrallor, den önskningen var inte svår att uppfylla
Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid. Ostfrallor utan jäsning. Med mjölk i degen blir de fluffiga och mjuka men vatten eller annan degvätska som juice eller rester av en soppa funkar lika bra och ger ett bra resultat och kanske annorlunda och spännande smak
Igår blev det ostfrallor till frukost. Arbeta samman degen med en trägaffel, tippa ut på mjölat bakbord och knåda i ca 5 minuter och arbeta samtidigt in resten av mjölet, degen är färdig när den inte klibbar längre och är ganska fast. Låt jäsa 20-30 minuter med den större jästmängden eller 0,5-1h med den mindre jästmängden
Börja med att smula ner jästen i en bunke. Det är inget mindre än ostfrallor och är inte det typiska frallor som man köper när det är dags att äta frallor en morgon eller eftermiddag eller när man nu äter frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.