200 g durumvete (kan bytas ut mot annat mjöl). 200 g durumvete (kan bytas ut mot annat mjöl). Västerbottenfralla var ett bröd som mina vänner på Hattstugan var glada att jag bakade till dem, så nu delar jag med mig av receptet till er
Igår blev det ostfrallor till frukost. Mycket mycket goda blev dom dessutom (tyckte tom min kräsna 4-åring så något rätt måste jag ju ha gjort). * Här mellan 1 och 2 la jag i ca 2 dl riven lagrad ost och lite chili explosion som är en blandning av chili, paprika, peppar och tomat (som förövrigt är min favoritkrydda)
4 dl riven ost (gärna smakrik). 50 g smält smör (olivolja eller rapsolja/kokosolja går bra). 4 dl riven ost (gärna smakrik). 50 g smält smör (olivolja eller rapsolja/kokosolja går bra)
Ostfrallor är nåt jag bakar titt som tätt, de är så himla goda och hela familjen älskar dem. Tillsätt det mesta av mjölmixen (spara nån dl, som du ev kan behöva till utbaket)
Rör ut jästen i sockret och tillsätt vattnet. Smält matfettet och blanda i det tillsammans med saltet. Tillsätt den rivna osten och arbeta in mjölet, degen ska vara ganska kladdig
Ostfrallor eller ostbullar om man föredrar det, är kanske den mest ultimata frukostbullen jag vet. Så otroligt saftiga och smakrika och den knapriga osten på toppen av ostfrallorna gör att det blir en härlig kontrast mellan den mjuka bullen och den knapriga osten
). Det är inget mindre än ostfrallor och är inte det typiska frallor som man köper när det är dags att äta frallor en morgon eller eftermiddag eller när man nu äter frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.