Ostgratinerad köttfärspanna
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 11 msk smör
  • 1200 g vitkål
  • 11 st gul lök
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 11 tsk salt
  • 10.5 tsk svartpeppar
  • 11 tsk torkad timjan
  • 12 tsk kinesisk soja
  • 11 msk flytande honung
  • 12 dl vatten
  • 11 msk oxfond
  • 11 dl finhackad persilja
  • 13 st stora kokta potatisar
  • 11 st tomat
  • 1100 g riven ost
  • 1300 g nötfärs 1 msk smör 200 g vitkål 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1 tsk torkad timjan 2 tsk kinesisk soja 1 msk flytande honung 2 dl vatten 1 msk oxfond 1 dl finhackad persilja 3 st stora kokta potatisar 1 st tomat 100 g riven ostBryn färsen i smör. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan. Bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.
  • 1 Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.
  • 1 Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.