Ostpajer med färdig smördeg gillas. Ostpajerna blir ganska stora då men det gör väl inget. Ostpajerna förberedde jag i god tid men jag kunde låta bli att norpa ett par direkt från plåten när de hade svalnat lite
Fyllning. 4 ägg2 dl grädde1 tsk salt100 g soltorkade tomater i olja2 dl riven parmesan. Till servering. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Det är som bäddat för en kalasmiddag mitt i veckan eller som en rätt på buffébordet
Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
I mitt bidrag har jag gjort en vanlig ostpaj, men tillsatt några av mina favoritsmaker. Ostpaj med spenat chevré och valnötter 150 g mjuk smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten 3 dl vispgrädde 3 ägg ½ tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar 1 röd lök, tunt skivad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 ½ dl lagrad riven ost ½ kruka basilika, strimlad ½ påse babyspenat (30-50 g) 150 g chevréost (alt
Fyll pajskalet med valfri fyllning om du inte vill göra ostpaj som jag valde den här gången. det är inte gott med föööör tjock botten på en ostpaj tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.